Radionica za mlade „Bog je ljubav“ Komušina 2017

Milosrdno Srce Milosrdno Srce Radionica za mlade „Bog je ljubav“ Komušina 2017

Milosrdno Srce

Radionica za mlade „Bog je ljubav“ Komušina 2017

U subotu 27. svibnja 2017. u župi Uznesenja BDM u Komušini i svetištu Gospe Kondžilske, održan je 46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Ovogodišnji Dan mladih odvijao se pod geslom “Velika mi djela učini svesilni”. Program je započeo već u petak, uz svetu misu i kasnovečernje klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Vrhunac susreta bio je u subotu, kada je nakon procesije održano Euharistijsko slavlje na brdu Kondžilu koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić. Poruke nade i ljubavi jasno nam je uputio naš Pastir: “Hrabrim vas neka vam Gospa bude primjer. Vjerujte Isusu Kristu, ne nama smrtnicima nego Isus Krist je i za mene i za tebe primjer i uzor kako u ovom vremenu živjeti, ne dati se zavesti, ne dati se ucijeniti, ne dati se upropastiti jer naš narod treba zdravu budućnost, a ne upropaštenu nadu nego zdravu budućnost koja će osnivati zdrave obitelji, biti hrabra odazvati se duhovnom pozivu. Ona koja će biti spremna žrtvovati se za opće dobro, ne samo za svoj interes. Zato vas danas dragi mladi hrabrim, veličajte Boga za dar vjere i neka vam Isus bude putokaz kako ćete živjet. Isus je rekao: “Ja sam Put, Istina i Život.” Njemu povjerujte, Njega se držite, a držati se Krista znači primiti križ i ići za njim. Zato vas hrabrim ne bojte se života. Imam povjerenja u vas jer vas Bog hoće, s vama Bog računa i zato i ja s vama računam.”

Želeći dati svoj doprinos, a kako je rad s mladima  naš omiljeni projekt, članovi Udruge realizirali su radionicu za mlade pod nazivom „Bog je ljubav“ čiji je cilj bio upoznati mlade o bezuvjetnoj Božjoj  ljubavi kroz Bibliju.

konđilo susret mladih 2017                 bog je ljubavDanas općenito ljudi malo čitaju, tako da je sresti osobu koja čita uz to još Bibliju prava rijetkost. Riječ Božja u svoj svojoj snazi i ljepoti daje svjetlo našoj stazi, tako da ostajemo zakinuti za život u punini, za život u radosti kada ne čitamo i ne upoznajemo Onoga koji nas bezuvjetno ljubi. Nepoznavanjem Riječi Božje naše staze života su najčešće u mraku ili lošem svjetlu te hodimo onim putovima koji nam donose nemir, nesklad, besmisao. Dužni smo „vikati s krovova“ o bezuvjetnoj ljubavi Božjoj za svakog čovjeka, posebno smo je dužni prenijeti i ponavljati mladima, jer koliko je danas mladih  koji nisu imali priliku upoznati Boga u vidljivim prilikama zbog svih kušnja i izazova koje nudi suvremeno društvo. Svako srce treba čuti da ga Bog bezuvjetno ljubi, jer u vremenu kušnje kada duša shrvana grijehom bude, zna da može doći svome milosrdnom Ocu i u naručju Njegovu osjetiti mir i smisao života. To otvara i hrabri srce za dostojanstven i svrsishodan život.

bog je ljubav radionicaSvi radovi mladih bili su izloženi na panou u tijeku radionice što će na koncu biti zbornik radova mladih Vrhbosanske nadbiskupije kao odgovor  i simbol pripadnosti Bogu koji je neizmjerna ljubav. Mlade smo darivali simboličnim poklonom, privjeskom  za ključeve na kojima je križić  kojim je odaslana poruka „ Križ – ključ života“. konđilo susretIskrena zahvala župniku don Borisu Salapiću koji nas je srdačno primio, prijateljima iz NCM“Ivan Pavao II“ za potporu i povjerenje, a posebna zahvala svim mladima koji sudjelovali u radionici.

Mir i svako dobro

KOU “Milosrdno srce”

  • lipanj 21, 2017

Copyright © 2010 - 2015 milosrdno-srce.com. Sva su prava pridržana.