Papa imenovao četiri svećenika iz BiH koji su ovlašteni odriješivati od najtežih grijeha

Milosrdno Srce Katolička crkva Papa imenovao četiri svećenika iz BiH koji su ovlašteni odriješivati od najtežih grijeha

Katolička crkva

Papa imenovao četiri svećenika iz BiH koji su ovlašteni odriješivati od najtežih grijeha

Generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić uputio je svim svećenicima, redovnicima i redovnicama obavijest i preporuku u kojoj navodi imena „misionara milosrđa” s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Podsjeća kako je papa Franjo u buli Misericordiae vultus najavio da će u sve biskupije svijeta odaslati „misionare milosrđa”, koji će kao živi znak Očeva praštanja imati vlast odriješiti i one grijehe koji su, u skladu s odredbama Zakonika kanonskoga prava, pridržani Apostolskoj Stolici.

Stoga je Sveti Otac imenovao 730 misionara iz cijeloga svijeta, a među njima i 4 misionara iz Hrvatske te 4 iz Bosne i Hercegovine, sa zadaćom da propovijedaju Božje milosrđe i pozivaju vjernike na obraćenje i pomirenje s Bogom s ovlašću da odrješuju i od grijeha pridržanih Apostolskoj Stolici.

Misionari milosrđa u Hrvatskoj su: Goran Rukavina, OFMCap (Sisačka biskupija), Žarko Lučić, OFMCap (Splitsko-makarska nadbiskupija), Bože Vuleta, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija) te Ante Vučković, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija).

Misionari milosrđa u Bosni i Hercegovini su Ivan Landeka, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Milan Lončar, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Slavko Topić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija) te Josip Ikić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija).

„Na tragu Papina poziva, ali i poziva našega nadbiskupa Đure, kojega nam je uputio u svojoj Okružnici povodom Jubileja milosrđa, preporučujemo braći svećenicima, napose župnicima i rektorima crkava, mogućnost da se u župnim i drugim zajednicama u našoj Nadbiskupiji organiziraju “misije milosrđa”, upravo pod vodstvom gore navedenih misionara”, navodi se među ostalim u preporuci mons. Ćurića, piše bitno.net.

Izvor: bitno.net/ travnicki.ba

Naslovna fotografija: travnicki.ba

  • travanj 14, 2016

Copyright © 2010 - 2015 milosrdno-srce.com. Sva su prava pridržana.